Kerkdiensten

Hieronder geven we nog wat meer praktische informatie over het verloop van de kerkdienst. Zo weet u wat u kunt verwachten wanneer u onze kerkdienst bezoekt. De diensten zijn ook online te volgen via Kerkomroep of via youtube. Mocht u nog vragen hebben, stelt u deze vragen dan gerust via het contact formulier op onze website. Wij kijken er naar uit om u te ontmoeten: u bent van harte welkom!


Van harte welkom!

Onze diensten beginnen in de regel ’s morgens om 09:30 uur en ’s middags om 16:30 uur. Bij de ingang van de zaal staat altijd iemand om u welkom te heten. Stel gerust uw vragen over de kerkdienst aan hem of haar!

Terug naar boven


Bijbel | kerkboek

Wij lezen uit de NBV21 (De NBV21 is een vernieuwde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004). Liederen worden geprojecteerd met de beamer. Als u zelf geen bijbel heeft, of u wilt graag de liederen opzoeken in een kerkboekje, kunt u hierom vragen aan iemand van de welkomstcommissie.

Terug naar boven


Grootletter

Voor slechtzienden wordt het verloop van de kerkdienst uitgeprint in een groter lettertype. Als u hier ook gebruik van wilt maken moet u dat uiterlijk zaterdagavond kenbaar maken bij de koster.

Terug naar boven


Voor de kinderen

De kleinere kinderen
In de ochtenddienst is er voor de kleine kinderen een kindercrèche aanwezig in de kleinere zalen van de kerk. Bij binnenkomst kunt aan de persoon die u welkom heet, wanneer nodig even vragen waar dit precies is.

De grotere kinderen
Ook wordt er voor de grotere kinderen (vanaf groep 1  t/m groep 6 van de basisschool) roulerend tussen deze groepen, een bijbelklas georganiseerd. Hierin wordt op een begrijpelijke manier ingegaan op een bijbelverhaal aan de hand van een thema en maken de kinderen vaak een werkje of kleurplaat ter ondersteuning en voor begrip. Tijdens de kerkdienst wordt aangegeven wanneer de kinderen uit de zaal mogen gaan om hieraan deel te nemen. Ook dit vindt plaats in 1 van de kleinere zalen van de kerk.

Terug naar boven


Plaatsnemen

U kunt de kerkzaal binnenlopen en een zitplaats zoeken. De meeste mensen hebben geen vaste plaats. Indien een plaats gereserveerd is, is dit herkenbaar.

De diensten worden opgenomen via video en gestreamd via YouTube. Wanneer u in de dienst aanwezig wilt zijn en u wilt niet zichtbaar in beeld, dan kunt u plaatsnemen in de achterste rijen van de kerkzaal. Alleen de eerste 7 rijen vanaf het podium gezien komen in beeld.

Terug naar boven


Na de kerkdienst

Na de kerkdienst wordt vaak nog wat nagepraat in de hal of buiten op het plein. Ook drinken we zo nu en dan samen koffie na de kerkdienst. U kunt in onze kalender zien wanneer deze momenten plaatsvinden. In de hal van kerk treft u folders aan die u kunt meenemen om thuis nog eens door te nemen. Als u vragen heeft of wilt praten, dan kan dat natuurlijk! Schiet u hiervoor even iemand aan, deze persoon kan u vast verder helpen! U kunt ook via onze website contact met ons zoeken!

Terug naar boven


De kerkdiensten online volgen

Via onderstaande links kunt u kijken of luisteren naar eerder gehouden diensten of live de dienst volgen. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van het luisteren van een kerkdienst, neemt u dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wanneer u dat fijn vindt, kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze predikant -bijvoorbeeld bij geloofsvragen- of met een ander gemeentelid.

we verwelkomen je graag

Onze kerkdiensten

Wat is het een feest en voorrecht om zo samen te mogen zijn ter ere van Hem, onze Hemelse Vader. In verbondenheid met Hem en met elkaar. Vier je dit met ons mee?